AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

6 drinků, které vám zvednou náladu

Podzim udeřil v plné síle a nevím, jak vy, ale začínám tu lezavost a sychravost pociťovat i na náladě. Jsou různé možnosti, jak si zvednout náladu, od cvičení, relaxu až po dovolenou. Ale co když musíme chodit do práce nebo školy a nezbývá čas? Zkuste těchto 6 nápojů, které vám zvednou náladu nebo aspoň zahřejí ;)


Tyto reálné, přirozené a zdravé zvedače nálady vám zaženou negativní nálady ta tam. Ať už chcete vyčistit svou mysl, uklidnit obavy nebo se naopak zaměřit na velké osobní projekty, zkuste přidat těchto 6 lahodných nápojů do svého pitnéhop režimu ;) 


1) Roztržitost? Zkuste teplou vodu s citronem!

Voda opět zavodní váš mozek, a vy se budete moci soustředit. Navíc vůně citrónu zvyšuje úroveň koncentrace, což prokázala klinická studie. Nemluvě o tom, že teplá voda a citron jsou skvělý pro detox těla. Tak hurá pro skleničku s citrónem a do práce!

2) Únava? Zažeňte ji zeleným čajem!6-drinku-ktere-vam-zvednou-naladu2

Zelený čaj může stimulovat určité mozkové vlny stejně dobře jako meditace. To vám pomůže překlenout celou pracovní domu aniž byste museli do sebe nakopat x šálků kávy. Zelený čaj je navíc bohatý na aminokyseliny, antioxidanty další látky, které napomáhají matebolismu. Takže dva v jednom, schopnost pracovat a ještě podpoříme metabolismus 

3) Problémy s úzkostí? Zkuste heřmánek!

Tento lahodný čaj známý již po staletí slouží k zahnání úzkosti, podrážděnosti a stresu. A kdy jindy si udělat heřmánkový čaj než teď, kdy podzim udeřil plnou silou. A podzim ani úzkost si na vás nepřijde.

4) Přišel na vás splín? Zkuste řecký jogurt nebo kefír!

V řeckém jogurtu se nachází protein, který skutečně může zahnat smutné nálady. Probiotika, která obsahují řecký jogurt a kefír, mají neuvěřitelný vliv na náladu. Dokonce výzkum naznačuje, že probiotika mohou sloužit k léčbě deprese. Takže až budete dělat svůj oblíbený koktejl, přidejte jednu z těchto úžasných složek pro zlepšení nálady.

5) Nemůžete spát? A co tahle třešňový džus?

Bylo prokázáno ve studiích, že doba spánku se prodloužila o krásných 90 minut. To je více než hodina extra spánku! Je to proto, že třešňový džus obsahuje vysoké množství melatoninu (spánkového hormonu) a aminokyseliny, které mají vliv na váš spánek. Dvě sklenice lahodného džusu denně pro delší spánek za to stojí, co myslíte?

6) Býváte podráždění a nepříjemní? Zkuste skořicový Chai!

Chai čaj je tak chutný, jak jen může díky uklidňujícímu koření být. Skořicové Chai je tou nejlepší volbou pro zmírnění frustrace. Bylo klinicky prokázáno, že vůně skořice snižuje podrážděnost, zatímco Chai stabilizuje hladinu cukru v krvi, a navodí klidnější a uvolněnější stav těla a mysli.


Jsou to pouze tipy a osobně nemám všechny vyzkoušené, ale na skořicové Chai se chystám a podělím se o recept a dojmy. Není nad to mít sebou přírodní povzbuzovače nálady, a lahve EQUA vydrží i horké nápoje ;)

Vyberte si tu svou a dodržujte pitný režim stylově a s dobrou náladou!

Podělte se o své způsoby, jak si zvedáte náladu vy?