AKCE MĚSÍCE: Kolagenový nápoj YOUTH BOOSTER se slevou 20 %. Akce platí do konce března, tj. do 31. 3. 2024.

Jak vznikají nové lahve EQUA

Jak vznikaly nové lahve značky EQUA? Kde hledali mladí tvůrci inspiraci? Ukážeme vám zákulísí tvorby nových designových lahví EQUA, podívejte se!


jak-vznikaji-nove-lahve-equa2

Lahve EQUA pocházejí z výrobního závodu ve slovinské Ljubljaně. Zde pracuje skupina mladých a kreativních lidí s notnou dávkou týmového ducha.

Zajímají se o ekologii a aktivně se snaží přispět k čistšímu životnímu prostředí. Toto přesvědčení vychází přímo z mentality Slovinců.

Vždyť kdo byl ve Slovinsku, jistě si vzpomene na krásnou přírodu či nezapomenutelnou turistiku v Julských Alpách.

 

Série CMYK představuje novou generaci skleněných EQUA lahví. Jejich hlavními rysy jsou atraktivní vzhled, živé barvy a kvalitní provedení. Série CMYK představuje návrat ke kořenům, soužití v harmonii s přírodou a osobní rovnováhu. Ačkoli měli designéři ujasněnou nosnou myšlenku, na hlavní inspiraci teprve čekali.

jak-vznikaji-nove-lahve-equa3jak-vznikaji-nove-lahve-equa4

EQUA tým hledal dlouho podnět k vytvoření něčeho zcela nového a originálního. Kde však najít inspiraci? Všude okolo nás, někdy se stačí jen rozhlédnout a pozorně se dívat. Inspirace pro lahev EQUA DROP byla objevena v jednoduchosti a kráse vody. Její elegantní a čisté linie napodobují zvlněný obrys kapky právě dopadající na hladinu…

jak-vznikaji-nove-lahve-equa5

 

Další novinkou je lahev EQUA SQUEEZE. Design této lahve byl inspirován pohybem, který všichni provádíme denně, tedy stisknutím ruky. Ergonomie lahve je proto uzpůsobena tak, aby dokonale padla do ruky. EQUA SQUEEZE je především módní a praktická lahev pro všechny aktivní a energické lidi žijící ve městě.

jak-vznikaji-nove-lahve-equa6jak-vznikaji-nove-lahve-equa7

Od první myšlenky je k výrobě lahví dlouhá cesta. Všechny návrhy se musí detailně rozpracovat do finální podoby.

jak-vznikaji-nove-lahve-equa8

Jako materiál lahví bylo zvoleno borosilikátové sklo. Proč? Sklo je plně přírodní materiál, zdravotně nezávadný a 100% recyklovatelný. Sklo je velmi podobné vodě, také je průzračné a může nabývat nejrůznějších tvarů. Z různých druhů skla bylo vybráno výjimečné borosilikátové sklo známé svou pevností, odolností vůči tepelným výkyvům a chemikáliím. Lahve jsou vyrobeny z ručně foukaného skla.

jak-vznikaji-nove-lahve-equa9

Dalším použitým materiálem je nerezová ocel nejlepší kvality, z níž je vyroben uzávěr lahve. Ten udrží její obsah v bezpečí. Dodatečnou ochranu poskytují barevné silikonové pásky.

A jak to všechno dopadlo? Již se brzy se to dozvíte..!