AKCE MĚSÍCE: Kolagenový nápoj YOUTH BOOSTER se slevou 20 %. Akce platí do konce března, tj. do 31. 3. 2024.

Přestaňte dělat těchto 5 věcí, jestli opravdu chcete zhubnout!

Mnozí z nás dělají šílené, až absurdní věci a kotrmelce, abychom shodili nějaké to kilo dolů. Rychlé výsledky jsou lákavé a ještě lépe s minimálním úsilím. Ale pouze soustavná a rozumná práce má déle trvající výsledky. A než se nadějete, tak výsledky se dostaví a radost je ohromná.


Rozhodli jste se pro druhou variantu? Rozumné rozhodnutí.

A pokud hledáte zdravý způsob, jak zhubnout, tak přestaňte dělat 5 následujících věcí:

 

1. Žádné jídlo po 7 hodině večerní

 Všichni jsme to slyšeli. Chcete-li zhubnout, nejezte po 6/7/8 hodině večer. Po pravdě řečeno, není to úplně nutné. Pokud si hlídáte kalorický příjem, tak není problém si večer dát malé občerstvení, ale ve zdravé formě a snadno stavitelné. Osobně preferuji třeba sýr s ananasem nebo acidofilní mléko.

2. Deprivace

Někteří lidé vystřihnout sacharidy, jiní se vzdají tuku. Seznam potravin, o kterých si lidé myslí, když je vystřihnou, je opravdu dlouhý, ale hlavně úplně zbytečný. Vzdát se celých skupin potravin je dlouhodobě neudržitelné. Pokud jste se vzdali třeba cukru, je velmi pravděpodobné, že za nějakou dobu ztratíte kontrolu a sníte plný talíř těstovin. Druhým problémem je, že když začnete danou potravinu opět jíst, váhový úbytek si k vám najde cestu zpět.  Dostávání se do formy holt vyžaduje pevnou vůli.

prestante-delat-techto-5-veci2

3. Dieta s nízkým obsahem tuku

Radikální snížení tuku byl trend v 90. letech. Většina potravin, která byla označována jako light a s nízkým obsahem tuku, tak jsou ve skutečnosti absolutní bombou. Aby tyto potraviny, zbavené tuku, chutnaly, jsou buď doslazovány umělými sladidly, nebo dochucovány jinými chemickými látkami. A v reálu sníte tolik cukru, až se divíte, že nehubnete, ba dokonce přibýváte na váze.

Dnes už víme, že určité tuky jsou zdravé a nezbytné pro správnou funkci mnoha chemických procesů v našem těle. Tuky, které jsou obsažené v avokádu, rybách nebo oříškách můžou dokonce zvýšit metabolismus a pomoci v boji s podkožním tukem, který je nejznatelnější v oblasti břicha. Dalším jejich benefitem je pocit sytosti během dne, takže nesníme tak velké porce jídla

 

4. Vynechávání jídel.

Úbytek na váze vyžaduje deficit kalorií. Přiznám se, že jsem to kdysi taky dělala. Zvlášť po prohýřené noci mi bylo líto do sebe ráno cpát další kalorie, když předešlý večer jich bylo až až. Na první pohled to matematicky dává smysl, vynechám jídlo, mám deficit x kalorií a ty teď zhubnu. Ale tělo, když hladoví, zpomalí metabolismus a říká si o větší porce zejména těch nezdravých jídel. A navíc nebudete mít dostatek energie na váš plánovaný trénink a nikdo nechceme vynechat trénink z důvodu, že jsme se najedli málo či vůbec nenajedli.

Nejlepším způsobem, jak snížit kalorický příjem je přijetí zdravé stravy a hledání náhražek za vaše oblíbené potraviny. Je také moudré zvolit spíše potraviny s nižším kalorickým obsahem plné vlákniny a bílkovin.

 

5. Cvičení stačí

  Ne-e, nestačí. Jedna z mnoha dalších chyb, které jsem se i já dopouštěla. Výsledkem byla únava, věčný hlad a žádný úbytek tuku, a to jsem cvičila i dvakrát denně skoro každý den. Bez správného a zdravého stravování to prostě nejde a přes to nejede vlak.

Dávejte pozor na to, co jíte, a kolik toho jíte. Do toho přidejte cvičení 3-4x týdně a půjde to. Nejvyšší čas začít, co? :D

 


Podělte se také o své chyby v cestě za vytouženým tělem. A nezapomeňte, že odpočinek a pitný režim je důležitou součástí!

Stay hydrated classy! 

Vyberte si tu svou