AKCE MĚSÍCE: Kolagenový nápoj YOUTH BOOSTER se slevou 20 %. Akce platí do konce března, tj. do 31. 3. 2024.

Spěte nazí pro lepší s*x a dalších 6 benefitů!

Je po svátcích a již někteří přemýšlíte, jaká a zda vůbec si dáte předsevzetí? Připravujeme pro vás menší lednový seriál, který může být vaším průvodcem a pomocníkem v novém roce za lepší já! A do té doby proč nezačít něčím snadným, jako je svléknout pyžamo.


Nedávná studie ukázala zajímavý fakt, že pouze 10 % lidí spí nazí, a to i se všemi výhodami, které to přináší. Co se stane s vaším tělem, když mu dovolíte přes noc dýchat?


1. Vaše tělo lépe uvolňuje růstový hormon

Většina lidí spí v pyžamu, aby jim bylo teplo nebo protože se cítí nekomfortně nazí. Ale právě pyžamo, nebo jiný oděv na spaní, zabraňuje lepšímu uvolňování růstového hormonu, který má následující účinky:

spete-nazi2

  • Buduje svaly
  • Snižuje riziko vzniku cukrovky
  • Podporuje hubnutí
  • Stimuluje imunitní systém
  • Podporuje hustotu kostí
  • Opravuje tkáň
  • Snižuje riziko srdečních onemocnění

2. Sníží se hladina kortizolu

V noci se naše tělo potřebuje zklidnit a uvolnit, a to snižuje hladinu kortizolu. Aby bylo možné udržet hladinu kortizolu na minimu, musíme mít dostatek klidného spánku. Vysoká hladina kortizolu v krvi zvyšuje chuť k jídlu, a tendence se přejídat. Navíc vysoká hladina kortizolu může způsobit i větší ukládání tělesného tuku, snížit libido a narušit spánek. A pak je to začarovaný kruh. Jak z něj ven? Mít kvalitní a hlavně dostatečný spánek.

3. Váš vztah bude lepší

Kontakt kůže s kůží způsobuje uvolňování hormonu oxytocin. Tento hormon funguje jako pojivo, což je důvod, proč páry, které spí nazí, mají lepší vztahy. Dalším benefitem oxytocinu je snižování krevního tlaku, stresu a zvyšuje pocit štěstí a spokojenosti. Proto se mu říká hormon štěstí.

4. Budete mít lepší sex!

spete-nazi3

Jedna věc je jistá, budete mít lepší sex. Jen si to představte, jak jste oba nazí se vším, co oxytocin způsobuje!

5. Budete mít více sebevědomí

Tím, že budete spát nazí, se naučíte lépe cítit a vycházet se svým vlastním tělem. Sama spím několik let bez pyžama a donutí vás to se o své tělo více starat, sbírku krémů a peelingů bych mohla pomalu prodávat. Řekněte si sami, kdo by nechtěl, co nejlépe vypadat i v posteli? Mám ovšem na mysli zdravou a přirozenou pokožku a ne tunu make-upu!

6. Budete zdravější ... tam dole

Když spíte nahé, milé dámy, vzduch lépe cirkuluje a tím se snižuje riziko vzniku kvasinkových infekcí. A jak je známo, tak kvasinkám se daří ve vlhku a teplu, naopak suché a chladné podmínky nejsou pro ně přívětivé. Takže svlékat!

7. Zůstanete mladší, déle

Pokud chcete zůstat mladí, na delší dobu, spaní na Adama a Evu je tou správnou volbou. Při udržení nižší teploty během spánku se produkuje růstový hormon, melatonin, a anti-aging hormony pracují tak, jak mají. Je mi jasné, že je pro všechny důležité spát v pohodlném a útulném loži, ale myslete při tom na to, že pro zdravý spánek je důležitý proces přirozeného ochlazování těla, zatímco spíte.


 

Jsem si jistá, že nejeden z vás to vyzkouší již dneska v noci. A mezi námi, zbožňuji se probudit vedle partnera nahá, vstává se po ranním kardiu mnohem lépe, s dobrou náladou a hlavně úplně probuzení ;) A nezapomeňte doplňovat tekutiny (po svátcích hlavně vodu!), o to více, když je chladno a žízeň je zrádná. A lahve EQUA znáte, takže vybrat si už jen tu svou ;)

Stojí vám tyto výhody za to začít spát nazí? Pamatujte si, že budete vypadat lépe, cítit se lépe a budete mít lepší vztah se svým partnerem. Win - win - win!

Za lepší nahé já!