AKCE MĚSÍCE: Kolagenový nápoj YOUTH BOOSTER se slevou 20 %. Akce platí do konce března, tj. do 31. 3. 2024.

Společensky náročný víkend? Tohle vás postaví zpět na nohy!

Stát se to může každému z nás. Víkendová nevinná sklenička se změní ve vinnou. A jídlo? Všude samé nástrahy, cukroví, řízky, jednohubky. Kašlete na to teď jako já, a pak máte výčitky? Tak právě pro nás všechny mám pár tipů, jak se po takových víkendech opět postavit na nohy v plné síle :)


Čekají nás dva víkendy, které budou náročné nejen po psychické stránce, ale i té fyzické. A ty výčitky potom? No dobře, ne každý je bude mít :) Ale každý se budeme chtít vrátit dopracovního procesu v plné síle nebo aspoň v tom relativně schopném stavu.


Pít a jíst ve velkém množství není nikdy dobré a jak to udělat, aby nás to nepohltilo?

Za prvé, zde jsou některé věci, kterým bychom se měli vyhnout:

  1. Přeskakování jídel: Vím, že to vypadá jako dobré řešení, když jsme strávili celý víkend obžerstvím, ale pravdou je opak. Přeskakování jídel akorát mate vaše tělo a dokonce to může zpomalit váš metabolismus a aktivovat stresové hormony. A víte víte moc dobře, co to znamená. Více tuku!
  2. Očistné šťávy: Tyto očistné kúry mají veliký boom, slibují detox, rychlejší detox po akci a vše bez následků, kromě těch dobrých, které slibují jako modré z nebe. Ale vězte jednu důležitou informaci. Vaše tělo má již vestavěný detox těla, a to nemůže fungovat rychleji, než už je! Vaše játra mají vše pod kontrolou! Jedinou podporou je voda, která urychluje látkovou výměnu.

spolecensky-narocny-vikend2

A teď, na co bychom měli myslet:

1. Pít vodu

První věc, kterou bychom ráno po probuzení měli udělat. Přidejte trochu citrónu, pokud chcete mít lepší chuť nápoje nebo stimulovat trávení. Ujistěte se, že pijete více vody během dne, protože příjem soli a cukru o víkendu byl pravděpodobně nemalý a naše tělo je nyní velmi dehydratované . A jak si budeme jistí, že budeme pít dosatetčně během celého dne? Mně pomáhá mít při ruce moji EQUA. Každé ráno, ať už je to po náročném víkendu či nikoli, mám 1 l EQUA Mismatch se zeleným čajem nebo vodou, kterou musím vypít do oběda. A popravdě říkám, že je to sakra znát ten litr za dopoledne! 

2. Dát si snídani

Snídaně - základ dne, po náročném víkendu platí několikanásobně! A viz. výše, ať vás nenapadne ji vynechat! Na nohy vás postaví zdravá a vydatná snídaně bohatá na bílkoviny a vlákninu. Dejte si vejce, přidejte zelenina např. špenát nebo kapustu a hrnek zeleného čaje. Ovšem ani kretaivitě se nemusíte bránit a promylset snídani více do detailů :)

3. Cvičení

Můžeme být v pokušení přeskočit tréninky na pár dní, alespoň dokud se nebudeme cítít jako my, ale opak je pravdou a potřebujeme se dostat zpátky do předvíkendové formy. Čím déle budete čekat, tím hůře to pak půjde, zde platí ta neúprostná přímá úměra :) A není nic lepšího, než to všechno vypotit třeba nějakou zábavnou studiovkou.

4. Inteligentní oběd

Pokusme se do sebe dostat nějaké bílkoviny a listovou zeleninu. Naopak bychom se měli držet dále od rafinovaných sacharidů, už takhle máme pěkne rozházenou ladinu cukru v krvi po víkendu. Teď je potřeba to všechno srovnat! Proteiny nám pomůžou obnovit a srovnat zdroje energie a antioxidanty a draslík z listové zeleniny nám pomůžou se cítít lépe.

Přidejme i trochu vlákniny: po prohýřeném víkendu je vláknina náš kamarád. Jezme ovoce, zeleninu a komplexní sacharidy, jako je hnědá rýže, sladké brambory a quiona. Vláknina nám pomůže udržet si pocit sytosti mezi jídly a dostat trávení zpět do správného chodu.

A mějte na paměti, jsme jenom lidi a ty nejsou neomylní. Každý si občas nebo časteji zhřešíme, ale když víme, jak se dostat zpátky do běžného chodu, tak proč čas od času si nedopřát :)

Zvláště teď o svátchích!

Krásné svátky přeji, Luckiss.