AKCE MĚSÍCE: Termohrnek EQUA CUP se slevou 15 %. Akce platí do konce dubna.

Vykašli se na novoroční dietu, zhubnout se dá i s dobrým jídlem

Nový rok už máme pár týdnů oslavený a ty možná ještě sbíráš odhodlání přemýšlet víc o tom, co a jak jíst, aby ses cítila ve svém těle fajn? První, co každého z nás napadne, je magické slovo dieta. Kouká na nás ze všech stran a je těžké aspoň občas nezapochybovat o tom, že bychom nějakou začátkem roku měli držet. Máme pro tebe dobrou zprávu! Víc než nesmyslné hladovění potřebuje naše tělo tu správnou zimní dávku tepla a dobrého jídla. Pak se rádo a ochotně vzdá i pár přebytečných kil. Takže pojďme na to tentokrát jinak!


5 tipů na zimní stravování pro zdraví i pohodu

1/ Pij hodně! A zdravě:-)

Od ranního čaje, před ovocné džusy a čistou vodu přes den… naše tělo potřebuje dostatek tekutin v zimě stejně jako v létě. Pij dřív, než si tělo řekne. Nejen, že hlad je často převlečená žízeň, ale komfortně hydratovaný organismus je celkově méně náchylný k únavě nebo nemocem. Abys měla své oblíbené pití vždycky po ruce, vyber si lahev od Labeloo, která ti bude nejvíc slušet:-).

 

2/ Zahřej se

Je to přirozené. Naše tělo v zimě volá po zahřátí a nestojí o hladovění nebo jogurt s exotickým ananasem. Touží po pečení, vaření i smažení. Dopřej si pečenou zeleninu, kvalitní maso, luštěniny, polévky nebo obilné kaše a vločky. Organismus, kterému je zima, má mimo jiné mnohem větší hlad a nutí nás sníst víc, než skutečně potřebujeme.

 

3/ Vař co nejvíc sama

vykasli-se-na-novorocni-dietu2

Nasaď kuchařskou zástěru, zalistuj recepty a pusť se s chutí do práce. Nakup skvělé suroviny, ideálně české a bez chemie a začni pro sebe chystat ta nejchutnější a nejzdravější jídla. Už jenom ta radost z vaření ti vlije energii do žil a možná pak sníš míň, než když se hladová vrhneš do pizzerie. Vyber si pro začátek jeden, dva jednoduché recepty a nauč se je vařit pravidelně.

 

4/ Hledej vlastní cestu

Zapomeň na to, jaká dieta je právě populární. Radikální opatření většinou nevedou k dlouhodobému výsledku a přinesou ti víc škody než užitku. Dej si práci najít pro sebe vyvážený jídelníček, podle kterého tě bude bavit jíst po celý rok.  Pravidelně jíst pro někoho může znamenat dvakrát denně, pro jiného pětkrát. Důležité je nejíst kontinuálně celý den, neuzobávat drobnosti a neztratit přehled o tom, co vlastně jíš.

 

vykasli-se-na-novorocni-dietu3

5/ Snídej v klidu

Ideálně s rodinou či přáteli. Cokoli, co tvoje tělo zahřeje, a k tomu pořádnou porci klidu. Telefon i e-maily ještě chvíli počkají a ty pak můžeš svůj den nastartovat pomalu a v tempu, jaké tvoje tělo potřebuje. Investovaný čas ti organismus vrátí tím, že tě nebude honit mlsná a budeš se cítit více v pohodě a spokojeně.

 

OBJEV ZIMNÍ HITY OD EQUA