AKCE - DEN ZEMĚ: Od 22.4. do 26.4. všechny produkty v barvách naší planety (modrá a zelená) se slevou 15 %.

Začínáte běhat? Víme, jak se vyvarovat nezdarů

Koupili jste si parádní boty na běhání a chcete co nejdřív začít? Nebo už vám leží pár let ve skříni a vy jste odhodlaní konečně se do toho pustit?

Překonat lenost a přidat se ke spokojeně vypadajícím běžcům, které potkáváte v blízkém parku? Skvělý nápad! Máme pro vás do začátku 3 nejdůležitější rady od zkušených běžců: jak začít běhat tak, abyste to už nikdy nevzdali.

Jistě tušíte, že překonat běžecké začátky nemusí být úplně jednoduché. S dobrou strategií to ale jde zvládnout. My na prvním místě víme jednu věc: že u každého běhu je potřeba dostatečně pít! Spolehněte se na Labeloo a budete běhat s tou nejkrásnější a nejpraktičtější lahví z celého okolí!


Začněte a vytrvejte

V pondělí? Nebo po narozeninách? Po výplatě, až si koupíte funkční vybavení? Hoďte za hlavu všechna „až“ a začněte hned. Dejte si reálný cíl s pravidelností, kterou jste schopni dodržet, a vyražte dřív, než si to zase rozmyslíte. Pro začátek úplně stačí třikrát týdně na 20 minut. Začnete-li hrdinskými výkony, těžko své tělo pozítří přesvědčíte, že ho čeká skvělá zábava.

Důležitější než překonané fyzické hranice je v začátcích pravidelnost. Nepřepálit start. Lepší je zaběhnout si pětkrát týdně 5 km než rovnou 2x 15 km a pak se nemoct pohnout.

A ještě jedna důležitá věc – nečekejte, že vás bude běhání vždycky bavit.  Jistou míru překonání lenosti zažívá pravidelně každý běžec. Ti, kteří vytrvali, na lenost svého těla tolik nedají a nedělají z něj vědu. Prostě jdou .. první krok … druhý krok a běží.

 

zacinate-behat2

 

Běhejte s kamarády

Domluvit se na běhání se sousedem nebo přítelem má dvě veliké výhody: ve dvou cesta lépe utíká a především kamarád vás určitě nenechá doma lenošit. Těžko vám projde to, co vysvětlíte sami sobě: „Dneska toho bylo v práci moc, nechce se mi“.

Zkrátka s dobrou společností se běhá líp. Pokud si dáte pozor, abyste si na přítomnosti ostatních nevytvořili závislost. Někdy totiž nezbyde, než jít běhat sami, a pak by byla škoda nemít vnitřní motor, který vás nakopne. Vlastně vykopne. 

 

 Nepodceňte techniku

Že běhání vypadá snadno a přirozeně? U druhých možná. Navíc ne každý, koho vidíte běžet, správnou techniku umí. Jde na to přes špičku? Nebo přes patu? A co v terénu? Proto myslíte-li to s běháním vážně, věnujte technice dostatek času. Předejdete tak zraněním i mnoha chronickým potížím. Kvůli nim byste pak museli přestat a … víte přeci už, jak těžké je začít. Spoustu videí plných rad a praktických tipů najdete například na Youtube nebo na specializovaných běžeckých webech.

 

Pak už se musíte rozhodnout. Nazout boty, nadechnout se a vyběhnout správným směrem.