AKCE - DEN ZEMĚ: Od 22.4. do 26.4. všechny produkty v barvách naší planety (modrá a zelená) se slevou 15 %.

Máte v oblibě letní horské túry?

IMG_20200516_133328

Milujete výšlapy v Krkonoších, na Šumavě, nebo se vydáte do vyšších nadmořských výšek, třeba do rakouských Alp nebo vám učarovaly slovenské Tatry? Tady všude je nutné dbát pečlivěji než jinde na pitný režim. Když totiž dojde voda, dojdou brzy i síly. A zdroje vody v horách jsou omezené. 

Jak při výšlapu snížit riziko situace “došla mi voda” na minimum? Vezměte s sebou na horskou túru EQUA lahev

Podle čeho vybírat EQUA lahev na výlety do hor?

Kapacita lahve

Zvolte si láhev s dostatečnou kapacitou - pro dospělé i děti doporučujeme alespoň litrovou EQUA  lahev. Samozřejmě, závisí na délce túry, počasí a vaší obvyklé spotřebě tekutin - někdo pije víc, někdo méně. Pokud víte, že na túře potkáte zdroje pitné vody (studánky, občerstvení s možností doplnění pitné vody), vystačíte si nejspíše i s menší lahví (máme i velikost 600 ml). Menší lahev, menší hmotnost - a v horách se počítá každý gram navíc. 

Materiál lahve

Ocelové nebo nerezové lahve jsou odolnější a lépe udržují teplotu nápoje, ale jsou těžší. Plastové lahve bez BPA jsou lehčí, na druhou stranu, v náročném horském terénu méně odolné - stačí náhoda a trocha neopatrnosti a jste bez vody. 

Termoska ano nebo ne?

V létě je teplo i na horách, především v tuzemských, kde nepřesahuje nadmořská výška až na výjimky 1 500 metrů. Pokud chcete, aby vaše zásoby vody na túře zůstaly dlouho studené, vyberte z nabídky MojeEQUA některou z nerezových termosek. Jsou prakticky nezničitelné a mají velký otvor, do kterého se vejdou kostky ledu standardní velikosti. 

Důkladný uzávěr je klíčový

U všech našich lahví garantujeme 100% těsnost víčka - obsah lahve nevyteče ani tehdy, když se lahev náhodou v batohu převrátí.